- 3 llamantols
- 2 cebes mitjanes
- 6 tomaquets madurs
- 600 grs. d'arros Bomba
- una sepia
- 1/4 de kg. de cloises
- pebre negra
- brou de peix de roca
- oli d'oliva i sal
Elaboracio:
En una paella posar l'oli que quedi el fons cobert, fregir el llamantol,que previament haurem tallat a trossos ( si no els volem tallar nosaltres demanar a la peixeteria que ens els tallin ) i salpebrats.
Cuan agafin color rosat treurels i reservar.
En el mateix oli afegir la sepia talla a dauets i fregirla, cuan estigui fregideta afegir la ceba ratllada.
Cuan la ceba estuigui rossa afegir el tomaquet ratllat i posar una mica de sal. Coure- ho tot a foc lent fins que el sofregit quedi reduit mes o menys a la meitat.
Afegir l'arros i remenar- ho tot perque l'arros s'impregni be del sofregit ( aixo es pot fer una estona abans de afegir el brou perque reposi l' arros, si es disposa de temps )
Afegir el brou i remenar ( teniu en conta que la quantitat de brou ha de ser el doble que la d'arros, i en el cas de l'arros bomba una miqueta mes ).
Possar- hi els llamantols repartits per la paella i les cloises,rectificar de sal i de pebre negra. Coure a foc viu i cuan l'arros estigui fet, tapar la paella i deixar reposar 5 minuts.
Per fer el brou de peix:
Hi ha gent que per fer el brou de peix fa servir herbes de caldo,picada etc... Jo nomes el faig amb peix de roca,crec que aixi el gust del llamantol es nota mes, pero aixo nomes es una opinio el podeu fer com esteu acostumats. Jo poso en una olla aigua,sal i el peix de roca que hi hagi al mercat ( crancs, escorpores,lluernes etc...la peixetera ja us els donara ) i tambe acostumo a posar si en tinc caps de gambes ( a la peixeteria de vegades en tenen o demaneu que us guardin els de les gambes trencades ). Ho deixeu bullir a foc lent,per que deixin anar tot el suquet ,mes o menys una hora.
Espero que us agradi!!!!
Hola Carme,
ResponEliminaHem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 37.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.
A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.000 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!
Lestevesreceptes.cat forma part del segon portal de receptes més important del món, amb presència a 37 països diferents. Tenim pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres.
Vols formar part d’aquesta gran familia?
Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!
Carles Vicente
Lestevesreceptes.cat